www.kylmakonehuoltokoivisto.fi
  Etusivu  Yritys  Ilmalämpöpumput  Kanavaviilennys  Rahoitus  Referenssit  Yhteystiedot Ajo-ohje
 

  ILMASTOINTI

 

Ilmalämpöpumpulla voit:

  1. säästää jopa puolet lämmityskustannuksista
  2. suodattaa sisäilman epäpuhtauksia ja vähentää oireilua allergiakodeissa
  3. poistaa kosteutta ja viilentää kesällä
  4. tasoittaa lämmön koko huonetilassa
  5. sopii uuteen ja vanhaan taloon
  6. sen asentaminen sujuu nopeasti yhdessä päivässä
  7. energian hinnan noustessa säästöt lisääntyvätIlmalämpöpumppu
- parempaa sisäilmaa

Ilmalämpöpumppu on erillinen laitteisto, jonka toiminta ei ole riippuvainen rakennuksen muusta ilmastointi- tai lämmitysjärjestelmästä. Ilmalämpöpumppu sopii mainiosti lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi uusiin sekä vanhoihin omakotitaloihin, rivitaloihin, vapaa-ajanasuntoihin ja pieniin konttori sekä teollisuuskiinteistöihin.

Lämpöä edullisesti

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää energiaa. Ulkoyksikkö kierrättää lävitseen ulkoilmaa jäähdyttäen sitä. Kompressori puristaa lämmönerotuksen talteen luovuttaen sen kylmäaineen välityksellä sisäyksikköön sisäilman lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu kierrättää ilmaa siten, että lämpö jakautuu tasaisesti lattiasta kattoon poistaen epämiellyttävän vedon. Ilmalämpöpumpun tuottama lämpö on todella edullista alhaisten käyttökustannusten vuoksi.
Inverter-mallit säätävät portaattomasti lämmityksen ja jäähdytyksen tehoa. Inverterit säästävät energiaa antamalla tehoa vain tarpeen mukaan.

Miellyttävän viileää kesähelteillä, kosteutta poistaen

Kun lämmitystarvetta ei ole, ilmalämpöpumpun toiminnot ohjelmoidaan siten, että lämpövirrat käännetään päinvastaisiksi. Sisäyksikön läpi kierrätettävä ilma jäähdytetään ja liika lämpö poistetaan ulkoilmaan. Viileää sisäilmaa saa napin painalluksella tai automaattisesti halutun huonelämpötilan mukaan.
Joskus sisäilman suhteellinen kosteus voi nousta liian suureksi, jolloin sisäilma tuntuu epämiellyttävän nihkeältä ja väsyttävältä. Jäähdytyksen yhteydessä ilmalämpöpumppu poistaa sisäilman liiallista kosteutta jopa 1-3 litraa tunnissa.

Puhtaampaa huoneilmaa

Ilmalämpöpumppu suodattaa huoneilmaa, jolloin ilmassa oleva pöly kerääntyy suodattimiin. Ilmalämpöpumppu tuo huomattavaa helpotusta erityisesti allergiasta ja astmasta kärsiville, sillä huoneilman pölyisyys vähenee merkittävästi. Kesällä ikkunoita tai ovia ei tarvitse pitää auki tuulettamista varten kun ilmalämpöpumppu pitää sisäilman sopivan viileänä. Tämän ansiosta myös ulkoa sisälle kulkeutuvan siitepölyn ja muun pölyn määrä vähenee.

Helppo käyttää - hallinta kaukosäätimellä

Ilmalämpöpumppua ohjataan kaukosäätimen avulla. Kaikki toiminnot voidaan ohjata käsin tai automaattisesti annettujen arvojen mukaan. Esimerkiksi haluttu sisälämpötila, virtausten säätö, puhallinnopeuden säätö, ajastus tai yölämpötilan alennus takaavat sen, että olosuhteet sisällä ovat luonnolliset, sopivan lämpimät tai viileät. Ilmalämpöpumpun teho riippuu talon koosta ja tilaratkaisusta. Ohjeellisena oikean kokoisen ilmalämpöpumpun valintaperusteena voidaan pitää noin 25 W/m2.

Helppo huoltaa

Ilmalämpöpumppu ei tarvitse muuta huoltoa kuin suodattimien puhdistamisen kahden viikon välein. Suodattimien puhdistus käy vaivattomasti pölynimurilla vaikka siivouksen yhteydessä. Ulkoyksikön lamellipatterit on hyvä imuroida muutaman kerran vuodessa.

Ilmalämpöpumpun asennus

Sisäyksikkö asennetaan lämmönjakautumisen vuoksi mieluiten talon suurimpaan tilaan lähelle kattoa. Kaksikerroksisissa taloissa sisäyksikkö asennetaan portaikkoon. Ilmalämpöpumppu on helppo asentaa jokaiseen taloon. Asennus on hyvä jättää ammattilaisten huoleksi, sillä ilmalämpöpumppu tarvitsee mekaanisen ja sähköasennuksen lisäksi myös kylmäainetäytön.

 
 

 

KYLMÄKONEHUOLTO KOIVISTO

- - - - - - - - - - - - - - -
Puh. 040-544 1911
- - - - - - - - - - - - - - -
Käyntiosoite:
Ahertajankuja 10
04440 Järvenpää
- - - - - - - - - - - - - - -
Postiosoite:
Terholantie 44 A
04430 Järvenpää
- - - - - - - - - - - - - - -

 

Toteutus: www.sivuja.com